NyheterElpriserFlytta & Byta
Mer...
Grön ElInspirationOrdlista

Byt elavtal och spara ihop ett julbord till firman

Publicerad:2016-11-28 09:18
ETT FÖRETAG MED 10 MEDARBETARE SPARAR ENKELT IN TILL ETT JULBORD FÖR HELA FIRMAN GENOM ATT VÄLJA RÄTT ELAVTAL.
I Sverige har vi förmånen att kunna byta fritt mellan olika elbolag och avtalsformer. Men med valfrihet kommer också ansvar. När elavtalet löper ut förlängs det nämligen inte alltid automatiskt med samma erbjudande som tidigare. Risken finns att det istället övergår i ett så kallat anvisningspris. Det innebär att ditt företag inte avtalar ett pris utan istället betalar elen till det pris elbolaget begär, oavsett hur högt det är - något som i de flesta fall blir en dyrköpt erfarenhet.

Byt från anvisningspris och sänk elkostnaden med upp till 50 %

Att göra ett aktivt elval är så gott som alltid lönsammare än att konsumera el till anvisningspris. Mellan 2010 och 2016 var anvisningspriset konstant högre än ett rörligt elpris. Ifjol var anvisningspriset i genomsnitt dubbelt så högt som rörligt elpris.

Ta reda på vilket anvisningspris just ditt företag har här.

Så sparar du ihop till företagets julbord

Så hur mycket pengar rör det sig om i slutändan? Under augusti månad i år var anvisningspriset i snitt 50,5 öre/kWh, exklusive energiskatt och moms. Både fastpriset och det rörliga elpriset låg ungefär 15 öre/kWh lägre. De företag som bytte från anvisningspris till ett avtalat elpris kunde alltså sänka sina elkostnader med ungefär 30 %.

För ett företag med 10 anställda som förbrukar 50 000 kWh per år innebär det en besparing som exempelvis kan motsvara ett julbord för alla medarbetare* - ett betydligt trevligare sätt att spendera pengarna på!

Ta kontrollen över din faktura i 4 enkla steg

Betalar ditt företag för elen till anvisningspris är det alltså hög tid att ändra på det. Att byta elavtal är enkelt och kostnadsfritt, allt du behöver göra är att;
  1. Gå in på elskling.se
  2. Fyll i företagets postnummer, vilken typ av elavtal du vill ha, hur du vill betala, samt när det nya avtalet ska börja gälla
  3. Jämför offerterna du får från olika elhandlare
  4. Välj fritt bland dina erbjudanden
När du väl har valt elavtal har du tagit kontroll över företagets elräkning och på ett enkelt sätt börjat spara pengar till företaget.

*Baserat på en kostnad på 750 kronor/person.

Elskling är Sveriges ledande tjänst för jämförelse och byte av elavtal. Vi hjälper privatpersoner, företag och organisationer att hitta rätt elavtal - enkelt och kostnadsfritt. Gör en jämförelse direkt på elskling.se . Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på foretag@elskling.se eller 08 - 650 81 15.

Hitta rätt elavtal nu

Fyll i företagets (anläggningens) postnummer och få förslag på hur du väljer rätt elavtal och sparar pengar direkt.
Visa fler artiklar...

Ladda ner elbytarguiden

I Elbytarguiden får du veta vad du ska tänka på när du väljer elleverantör.
Fyll i din epostadress så får du guiden direkt.
Tack för din beställning av Elbytarguiden!
Guiden skickas till dig via e-post.
Din e-postadress kunde inte registreras
Klicka här för att kontrollera e-postadressen och försöka igen

Hitta rätt elavtal nu

Fyll i företagets (anläggningens) postnummer och få förslag på hur du väljer rätt elavtal och sparar pengar direkt.
Ring oss så hjälper vi dig 08-650 81 15