NyheterElpriserFlytta & Byta
Mer...
Grön ElInspirationOrdlista

RÄTT ELAVTAL TILL DIN BRF I 7 STEG

Publicerad:2016-09-07 09:06
- När vi skulle se över vårt elavtal tog vi hjälp av elskling.se. Besparingen vi gjort är på ungefär en halv miljon kronor om året. Tippu Mahmood, Bostadsrättsföreningen Lilla Bantorget, Stockholm
Idag är det fritt fram för alla - privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar - att själva välja vem de köper sin el från. Det finns över 100 elhandelsbolag som erbjuder el i Sverige. Vilket bolag och vilken avtalsform som passar din bostadsrättsförening bäst beror på vilka behov ni har.

Oavsett om föreningens elavtal är på väg att löpa ut eller om det bara är några år sen ni såg över det sist är tipset att göra en jämförelse och ett aktivt val. Marknadspriserna för el förändras och det gör också elbolagens erbjudanden. Att se över föreningens elavtal är därför ofta ett av de allra enklaste sätten att spara pengar. Ju längre sen det var sist, desto större är chansen att det finns besparingar att göra. Besparingar som ger pengar över till annat eller gör det möjlighet att sänka medlemmarnas avgifter.

Varning för högt anvisningspris

Om din bostadsrättsförening inte gör ett aktivt elval får ni automatiskt ett anvisningspris. Det innebär att ni blir anvisade till en elhandlare och får betala det pris för elen som elbolaget begär.

Den som har följt hur elpriserna utvecklats de senaste fem åren kan se hur anvisningspriset hela tiden legat betydligt högre än ett förhandlat avtal. Idag är det ungefär dubbelt så högt som priset på såväl fast som rörligt elpris. Här kan du se vad anvisningspriset är för din förening. Betalar din bostadsrättsförening anvisningspris på el bör du omedelbart se över elavtalet. Genom att göra ett aktivt val kommer ni garanterat att spara pengar. Många föreningar kan halvera sin elräkning genom att välja en annan avtalsform.

Hitta rätt elavtal i 7 enkla steg

Idag är det relativt enkelt för dig som sitter i styrelsen eller på annat sätt ansvarar för föreningens elavtal att jämföra och byta elavtal till bostadsrättsföreningen. På elskling.se/foretag blir du guidad och får hjälp att välja den leverantör och det elavtal som passar bäst i sju enkla steg.

Har du inte tid att själv genomföra bytet kan vi hjälpa dig direkt. Ta fram föreningens elräkning. Ta en bild av eller skanna fakturans fram och baksida och skicka in till foretag@elskling.se. Inom 3 dagar får du ett förslag baserat på en nulägesanalys och offerter från svenska elhandelsbolag. När du valt det elavtal som passar din bostadsrättsförening bäst får du hjälp med själva bytet.

Gemensamt elavtal för alla lägenheter?

Om din förening har ett gemensamt elavtal för alla lägenheter kan du också få hjälp att jämföra och hitta rätta elavtal på elskling.se. För detta behöver du ha tillgång till anläggnings-ID för alla individuella elmätare vilket du hittar på elräkningen. Har din förening många mätare kan du ta hjälp av vår kostnadsfria kundtjänst för att registrera dessa och ta fram ett förslag. Du är då varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-650 81 15.

Hitta rätt elavtal nu

Fyll i företagets (anläggningens) postnummer och få förslag på hur du väljer rätt elavtal och sparar pengar direkt.
Visa fler artiklar...

Ladda ner elbytarguiden

I Elbytarguiden får du veta vad du ska tänka på när du väljer elleverantör.
Fyll i din epostadress så får du guiden direkt.
Tack för din beställning av Elbytarguiden!
Guiden skickas till dig via e-post.
Din e-postadress kunde inte registreras
Klicka här för att kontrollera e-postadressen och försöka igen

Hitta rätt elavtal nu

Fyll i företagets (anläggningens) postnummer och få förslag på hur du väljer rätt elavtal och sparar pengar direkt.
Ring oss så hjälper vi dig 08-650 81 15