NyheterElpriserFlytta & Byta
Mer...
Grön ElInspirationOrdlista

Se över elavtalet och spara pengar åt din BRF

Publicerad:2017-06-09 15:30
Med enkla medel kan du göra stora besparingar i din BRF
Med över 100 elhandelsbolag i Sverige kan det vara svårt att hitta rätt. Men att se över föreningens elavtal och göra ett aktivt val kan vara ett av de allra enklaste sätten att spara pengar. Med vår Elbytarguide lär du dig snabbt hur du jämför elavtal och hittar det bästa för din BRF.

Sedan elmarknaden avreglerades i Sverige 1996 har det varit fritt fram för privatpersoner, företag och föreningar att själva bestämma vem man köper sin el ifrån. Men med det digra utbudet av över 100 elhandelsbolag i Sverige är valet inte alltid så lätt.

Vilket elbolag och avtal som passar just din förening bäst beror helt och hållet på vilka förutsättningar ni har. Men att se över det aktuella avtalet kan vara ett av de absolut enklaste och bästa sätten att spara pengar. Därför har vi på Elskling tagit fram Elbytarguiden för bostadsrättsföreningar.

Precis som marknadspriserna på el förändras över tid gör också elleverantörernas erbjudanden det. Det kan alltså vara större chans till stora besparingar ju längre tid sedan det är ni såg över ert avtal. Men oavsett om det var nyligen eller länge sedan ni tecknade ert avtal, eller om befintligt avtal håller på att löpa ut är det alltid en bra idé att jämföra elavtal från olika leverantörer. På så sätt kan din bostadsrättsförening spara pengar som istället kan läggas på annat eller bidra till att sänka medlemmarnas avgifter.

Att bostadsrättsföreningar idag ofta har hållbarhet högt på agendan är ytterligare en anledning att se över föreningens elavtal. Genom att göra ett aktivt elval kan ni själva bestämma hur elen ni förbrukar ska produceras; vattenkraft, vindkraft, solkraft, eller kanske någon annan förnyelsebar källa.

Med Elbytarguiden vill vi på Elskling underlätta för din bostadsrättförening vid valet av elleverantör och hjälpa er att ta rätt beslut. Guiden kan du ladda ner helt gratis här.

I Elbytarguiden får du ta del av bland annat:
  • Hjälp att välja mellan rörligt, fast eller mixprisavtal till din bostadsrättsförening
  • Råd för hur du undviker anvisningspris, en avtalsmodell som är dyrare än de flesta vet
  • Tips på hur du gör för att välja miljövänlig, även kallad grön el
  • En förklaring till hur föreningens elpris beräknas
  • Konkreta råd i sju steg för hur du väljer rätt elavtal till föreningen
Har du fler frågor om att välja rätt elavtal till din bostadsrättsförening? Hör av dig till oss på foretag@elskling.se eller 08-650 81 15 så hjälper vi dig på vägen.
Kategorier: Flytta och byta

Ladda ner elbytarguiden

I Elbytarguiden får du veta vad du ska tänka på när du väljer elleverantör.
Fyll i din epostadress så får du guiden direkt.
Tack för din beställning av Elbytarguiden!
Guiden skickas till dig via e-post.
Din e-postadress kunde inte registreras
Klicka här för att kontrollera e-postadressen och försöka igen
Visa fler artiklar...

Låt oss göra jobbet

Nu kan du skicka in ditt företags senaste elfaktura och få hjälp att hitta rätt elavtal.
Det är enkelt att byta el.

Hitta rätt elavtal nu

Fyll i företagets (anläggningens) postnummer och få förslag på hur du väljer rätt elavtal och sparar pengar direkt.
Ring oss så hjälper vi dig 08-650 81 15